Pinsekonsert med Vox Humana

 

10.05.2017

Velkommen til pinsekonsert med koret Vox Humana fra Oslo

Molde domkirke søndag 4. juni kl 19:00

Billetter kr 200,-/100,-

Pinsekonsert
med kammerkoret Vox Humana (Oslo)
 
 
På programmet står noe av de flotteste stykkene fra romantikken - Mendelsohn, Mahler, Reger og Elgar. Disse komponistene befattet seg gjerne med livets store spørsmål, om å forsone seg med å være sårbart menneske. Men programmet har også et blikk for de små ting, som Charlie Chaplins 'Smile' og Kristian Haugers 'Godnatt-blues' - begge skrevet i 1936. Med seg har også Vox Humana 'Eg veit i himmerik ei borg' som nærmest har blitt korets signatur-låt. Magnar Åms praktfulle arrangement med 16 ulike stemmer får taket til å løfte seg.
 
Vox Humana er et kor ved Universitet i Oslo. De 28 sangerne består av studenter og de som nylig har vært studenter. Koret er kjent for stor repertoarbredde og formdlingsevne. Koret samarbeider gjerne i utvikling av sine konsertprojsekter, som Bellman-forestillingen med Tomas von Brömssen, 'Bittersøtt 1936'-konserten med Christian Borch og Barne-TV-sanger med Ragnhild Sælthun Fjørtoft. Koret har også framført store sakrale verk med orkester, som Schnittkes Requiem, Faurés Requiem og Pärts Stabat Mater.
 
Dirigent Dag Jansson har vært dirigent for Vox Humana siden 2006. Han tok sin doktorgrad ved Norges musikkhøgskole om dirigentrollen og er førsteamanuensis i kulturledelse ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
 
 
Program:
 
Felix Mendelsohn: Denn er hat seinen Engeln befohlen
Edward Elgar: My love dwelt in a northern land
Gustav Mahler: Ich bin der Welt abhanden gekommen
Johann Sebastian Bach: Contrapunctus 1, fra Die Kunst der Fuge
Max Reger: O Tod wie bitter bist du
James Macmillan: O radiant dawn
Francis Poulenc: Fra Sept chansons
Charlie Chaplin: Smile
Magnar Åm: Eg veit i himmerik ei borg
Kristian Hauger: Godtnatt-blues
Eric Whitacre: Sleep
Anders Edenroth: Words