Orgelkonsert Han Young Kim


Velkommen til orgelkonsert i Molde domkirke søndag 26. mai kl 19:30, med Han Young Kim

Hun spiller verker av J. S. Bach, C. Ph. E. Bach, F. Mendelssohn, P. Eben

Bill: 150,-

 

Han Young Kim er konsertorganist og kirkemusiker født i 1979 i Sør-Korea. Opprinnelig pianist fra en tidlig alder, så i ungdomsskolealder fant hun interesse for orgelet.

I 1998 ble det startet orgelstudier i Sør-Korea, som deretter førte til kirkemusikergraden i 2002.

I 2003 ble en ny æra startet med en flytting til Bremen, Tyskland og studier hos professor Harald Vogel og professor Hans-Ola Eriksson ved Hochschule för Künste, hvor hun fikk sitt diplom i orgel i 2006.

Etter det ble det en ny flytting og denne gangen til Piteå, Sverige for å studere ved Konsertorganistprogrammet ved Luleå Tekniske Universitet (Piteå Musikhögskola) der også for professor Hans-Ola Eriksson. Studiene fortsatte til 2011 og i denne perioden ble det tatt en grad for Masterutdanning i Orgel ved Luleå Tekniske Universitet (LTU). Hun fikk i 2011 Svensk Kirkemusikkgrad ved LTU etter orgelstudier hos Hans-Ola Eriksson og dirigentstudier hos Erik Westberg. I studietiden fungerte hun også som organist ved gudstjenester, blant annet i Piteå og i Bremen, Tyskland.

2024 begynte hun å jobbe som kantor i Kongsvinger Kirkelige Fellesråd.

Fra og med 1998 har det vært flere Masterclasses, for eksempel:

Tysk romantisk musikk for Ludger Lohmann og Berhard Haas, historiske keyboardinstrumenter med tysk og fransk musikk for Jan Laukvik, engelsk orgelmusikk for Kevin Bowyer og iberisk musikk for Hans Hellsten med spesialisering på historiske keyboardinstrumenter.

Var deltaker som orgelsolist i Bodö Intersasjonale Orgelfestival og i den internasjonale Messiaenfestivalen i Stockholm i 2008. Som konsertorganist har det vært mange konserter fra 2003 og frem til i dag, blant annet i Stockholm, Gøteborg, Karlstad, Charlottenberg, Arvika, Åre, Umeå, Luleå , Norrfjärden, Öjebyn, Hortlax, Åmål, Filipstad, Kiruna i Sverige.

Bodö, Ålesund; Molde, Kristiansund og Florö i Norge.

Bremen, Würzburg, Lippstadt i Tyskland.

Palma Mallorca i Spania.

Tilbake