Bli med å gi til menighetenes fasteaksjon


I år er fasteaksjonen kun digital! Her får du mulighet å gi til menighetenes innsamling. Du kan bruke Vipps 2426!

 

Du kan gi ved å benytte VIPPS 2426, SMS VANN til 2426 (kr 200), eller kontonummer 1594 228 7493. Takk for at du hjelper til å hjelpe; en omsorg over landegrenser! 

Hvert år går konfirmanter og andre frivillige fra menigheter i hele landet fra dør til dør for å samle inn penger til Kirkens Nødhjelp sin Fasteaksjon. Faste i kirkens tradisjon dreier seg mye om nestekjærlighet. Les gjerne GT Jesaja 58, 6-7. Gjennom Fasteaksjonen får vi mulighet til å samle inn penger som Kirkens Nødhjelp bruker i over 30 land til å redde liv, forandre liv og bekjempe urettferdighet. Vi får tilbakemeldinger fra konfirmanter og andre som har vært med på denne innsamlingsaksjonen tidligere år at det oppleves veldig meningsfullt. I fjor samlet aksjonen inn 32 millioner kroner på landsbasis, et beløp som gir 160 000 mennesker tilgang til rent vann. For Kirkens Nødhjelp har hygiene alltid gått hånd i hånd med det å sikre folk rent vann. Og nå som influensaviruset korona sprer seg over stadig større områder av verden, har nettopp viktigheten av hygiene fått et fornyet fokus.    

Når vi i år ikke kan ha innsamlingsaksjon på tradisjonelt vis, prøver vi så godt vi kan å få til et engasjement på digitale plattformer som vi har tilgang på. Vi bruker da nettsiden vår som er felles for alle kirkene i nye Molde kommune. De fleste menighetene våre har også egen facebook-side hvor informasjon om blant annet fasteaksjonen kommer ut, og noen har også instagram-konto. Søk gjerne opp disse digitale plattformene. For mer informasjon, kan vi også anbefale Kirkens Nødhjelp sin egen nettside:  www.kirkensnodhjelp.no 

Møt Ebba i hans arbeid for Kirkens Nødhjelp i Etiopia:
https://www.fasteaksjonen.no/med-hjerte-for-mennesker-og-vann/

I oktober var vi to representanter fra Molde domkirke i Etiopia og fikk selv møte mennesker og se prosjekter som har fått stor hjelp gjennom Kirkens Nødhjelp sitt arbeid. Anne Mette Nerbøberg og jeg, diakon Kristin, ble mektig imponert over arbeidet, blant annet med WASH: Vann – Sanitær – Hygiene. Og konklusjonen er klar: Det nytter! Hjelpen kommer fram! Vi redder liv, forandrer liv, bekjemper urettferdighet.

Tilbake